Köpcentret Espen har gått vidare som finalist i NCSC Finland Awards där branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser hyllas.

Espen, som deltar i kategorin Best Innovation, är nominerad för den stora förvandlingen av köpcentret som tog fart efter att den största hyresgästen Anttila gick i konkurs 2016. Dåvarande HS Center ekade tomt och hela stan funderade på vad som skulle hända.

Ägaren Harry Schaumans Stiftelse vägrade ge upp och bestämde sig dessutom för att ge Vasaborna ett köpcenter som skulle bjuda på något utöver den vanliga shoppingen. Den målsättningen lyckades man med – köpcentret som fick namnet Espen sjuder numera av liv. Både företagare i form av klädbutiker, restauranger, caféer, biograf och pop-ups samt deras målgrupper stortrivs i det hemtrevliga Espen som numera nästan kan räknas som Vasas sjätte esplanad.

Organisationen Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) som grundades 1986 har idag 1200 medlemmar i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Island och andra europeiska länder.

Årets finska vinnare utses den 8 oktober på NCSC Awards gala på restaurang Pörssi. De nationella vinnarna går därefter vidare till en Nordisk final.

News